Bilgisayar Kursu
Bilgisayar kursu eğitime katılan öğrencilerimiz ofis programlarını kullanmayı ve yaptığı iş başvularında onları öne çıkartıcak sertifikalara sahip olacaklardır. Çalışmaya başladığınızda ofiste gerekli olan bilgisayar programlarına hakim olucaktır.
Weeb Akademi
Bilgisayar İşletmenliği:
Bu Eğitim Kimin İçin ?
—
Bilgisayar kursu eğitime katılan öğrencilerimiz ofis programlarını kullanmayı ve yaptığı iş başvularında onları öne çıkartıcak sertifikalara sahip olacaklardır. Çalışmaya başladığınızda ofiste gerekli olan bilgisayar programlarına hakim olucaktır.
Bilgisayar Kursu: Bilgisayar kursuna; bilgisayar kullanmasını öğrenmek isteyenler, temel yapıda windows-word-excel kullanmak isteyenler, Bilgisayar Kursu'na katılabilirler.
Daha önce hiç bilgisayar kullanmamış ya da az bilgisi olduğunu düşünenler bilgisayar kursuna katılabilirler.
Bilgisayarın temel elemanlarının tanıtımı, Windows XP, Office XP(Word-Excel-Powerpoint), internet ve yardımcı programlar bilgisayar işletmenliği eğitiminin ana konulardır.
Bilgisayar Kursunun Faydaları: Bilgisayar kursunu bitirdiğinizde, bilgisayar kullanmayı temel düzeyde profesyonel bir şekilde öğrenmiş oluyorsunuz.
Bilgisayar donanımı,windows,word,excel,powerpoint,internet gibi konularda bilgi sahibi olunurken, kurs bitiminde alacağınız sertifikalar istenen sertifikalardır. Bu sertifikalarla kariyerinize yön verebilirsiniz
Örnek Sorular
Bilgisayar kursu Örnek Sorular İçin Tıklayınız.
Bilgisayar kursu Örnek Sorular İçin Tıklayınız.
Bilgisayar kursu Örnek Sorular İçin Tıklayınız.
Bilgisayar kursu Örnek Sorular İçin Tıklayınız.
Eğitim İçeriği
Bilgisayara Giriş : 6 saat Bilgisayar derslerimiz sıfır düzeyden başlar. Bilgisayarın tanımı ve çalışma ilkesi ile başlayan Bilgisayara Giriş derslerinde bilgisayarın parçaları (donanım) ve bilgisayar programları (yazılım) ile ilgili bilgi verilir. Klavye tuşlarının tek tek tanıtımından sonra yazı çalışmalarına başlanır, burada amaç kursiyere klavye hakimiyeti kazandırmaktır.
On Parmak : 6 saat Onparmak dersinin amacı öğrenciye on parmak klavye kullanımının temellerini öğretmektir. Onparmak klavye kullanmak bir beceri işidir ve zaman ve sabır ister. Onparmak dersinde bilgisayarlarda yüklü olan Onparmak programının nasıl kullanılacağı anlatılır. Doğru oturuş pozisyonu, parmakların klavye tuşlarına yerleştirilmesi ve programın nasıl takip edileceği gösterildikten sonra, öğrenci boş zamanlarında yapacağı ek çalışmalarla hızlı ve doğru bir şekilde on parmak yazmayı öğrenir.
Windows XP : 16 saat Windows işletim sistemi dünyada en yaygın kullanılan işletim sistemidir. Windows işletim sisteminde dosyalar ve klasörler üzerinde çalışılır. Dosyaya veya klasöre ad verme, adını değiştirme, silme, gizleme, diske veya flash diske kopyalama, disk ya da flash diskte dosya veya klasör arama gibi temel işlemlerin nasıl yapılacağı bu derste öğretilir .
Word : 16 saat Word kelime işlemci bir programdır. Word'de yazı yazılır. Word derslerinde, düz ve sütunlu yazı yazma, yazılanı düzenleme, yazıya resimler ekleme, yazıcıdan çıktısını alma, e-mail olarak gönderme gibi günlük hayatta sık kullanılacak çalışmalar yapılır ve Word'ün tüm menüleri A'dan Z'ye örnek çalışmalar yapılarak anlatılır.
Excel : 16 saat Excel bir tablo/grafik ve hesap programıdır. Excel ile karmaşık hesaplamalar yapılır, tablolar oluşturulur, grafikler çizilir ve veriler üzerinde çalışılır. Excel derslerinde bol örnekli çalışmalarla A'dan Z'ye tüm menüler anlatılır.
Power Point: 6 saat Power Point bir sunu (slayt) programıdır. Power Point ile yazılara ve resimlere hareket verilir. Böylece herhangi bir konuda yapılacak olan tanıtım Power Point ile daha etkili olur. Power Point derslerinde çeşitli konularda sunular hazırlanarak programın tüm menüleri anlatılır.
Internet Uygulamaları: 4 saat Internet uygulamarında elektronik posta adresi alma, elektronik posta yazıp gönderme, gelen elektronik postayı açma, herhangi bir adrese doysa, resim, grafik ya da video gönderme, internette herhangi bir konuda arama yapma (arama motorları), istenen bir programı bulup bilgisayara indirme gibi internet ile ilgili temel kullanımlar anlatılır.
Ders dışı serbest çalışma: 90 saat Cuma günleri serbest çalışma günüdür. Cuma günleri dışında da isteyenler serbest çalışma yapabilirler.